Brasov, Str. Alexandru cel Bun 14,Bl.F2,Sc.B,Ap.34 | contact@arhitectsimonamacavei.ro | 0720 528067

Spatii pentru sanatate

Incepand cu anul 2000,am executat proiecte de Reconversie spatii existente cu diverse functiuni ,in spatii destinate unor activitati medicale complexe.
Proiectele au pornit de la necesitatea configurarii unor spatii medicale in conformitate cu normele si standardele europene in vigoare si introducerea lor in cladiri existente improprii,au continuat cu consolidarea,extinderea ,etajarea acestora conform cu noile necesitati.

  • Amenajare cabinete consultatii in sistem ambulator si spatii receptiu ,primire pacienti, laborator de analize medicale la Policlinica de diagnostic rapid-Livada Vulturului–Brasov.
  • Amenajare bloc operator clinica chirurgie estetica Crysalic Brasov
  • Recompartimentare spatii pentru creare Bloc operator in Clinica SanteVie Brasov

Denumirea lucrarii: Extindere, etajare si mansardare cladiri strada Paltinis, Brasov

Amenajarea in spatiul rezultat in urma extinderii, etajarii si mansardarii celor doua cladiri de locuit, a unei clinici private de obstetrica si ginecologie.Cele doua case avand in plan forme si dimensiuni diferite,situate pe acelasi aliniament la strada si cu o distanta de 8,50m intre ele,au fost extinse si unite in asa fel incat sa formeze un tot unitar.Prin completarea laturilor estica si vestica ale cladirii de la numarul 15 si prelungirea laturii nordice a cladirii de la nr.17 cele doua corpuri s-au unit iar curtea cuprinsa intre aceste laturi a devenit o curte interioara acoperita de un laminator iar rolul ei este de hol central care se desfasoara pe toate cele trei nivele:P+E1+E2

In jurul acestui hol rezultat de unirea celor doua cladiri, se desfasoara toate circuitele specifice functiunii propuse.

  • Suprafata teren=425+363,38=788,40
  • Suprafata construita=   557,00 mp POT=70,65%
  • Suprafata desfasurata  = 1842,00 mp  CUT=2,33
  • A utila    =1413,60 mp

 

Proiectare 2008-2009,executie 2010

Scopul acestui proiect a fost de a transforma o clădire de birouri P+3E într-o clădire complexă, modernă cu P+4E. Noua funcţiune a necesitat şi amenajarea de parcări şi circulaţii pietonale Funcţiunea initiala a clădirii a fost aceea de spaţii de învăţământ, iar în etapa următoare (din 1982) s-au transformat în birouri.

Pentru mărirea spaţiului existent a fost nevoie de mărirea fiecărui nivel  cu aprox.333,50mp.

Aria desfăşurată=3960,30mp